2013. március 3., vasárnap



Rántott víz recept

Hozzávalók: Víz
                     Liszt
                     Tojás
                     Zsemlemorzsa
                     Olaj
A tetszőleges mennyiségű vizet jégkocka tartóba, vagy egyéb tárolóedénybe töltjük és betesszük a fagyasztóba. Mikor teljesen megfagyott a tartóból kiszedjük és megforgatjuk lisztben, belemártjuk a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsában is alaposan átforgatjuk. Mikor ezzel megvagyunk gyorsan visszarakjuk a fagyasztóba, húsz perc után kivesszük és még kétszer megismételjük ezen műveletsort. Felrakunk a tűzre egy serpenyőt, amibe napraforgóolajt töltünk. Magas hőfokon gyorsan kisütjük. Tetszés szerint tálaljuk.
Jó étvágyat!
                                                                                                                              2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése